Bezienswaardigheden Bali

Je zal betoverd en geboeid worden door de natuurlijke schoonheid van Bali, de bijzondere cultuur en zijn gastvrije bevolking. Onderstaand een aantal aanraders tijdens het verblijf op Bali.

Rijstvelden en terrassen op Bali: Op Bali zijn er prachtige rijstvelden en terrassen waar gewandeld kan worden. Jatiluwih, Tegal Lalang, Ubud en Sidemen zijn de bekenste. Hier kunt u mooie wandeltochten maken.

Fietsen op Bali: Een hoogtepunt van uw bezoek aan Bali is een fietsexcursie uit de bergen naar Ubud. Tijdens deze fietstocht ontmoet u de vriendelijke lokale bevolking, bezoekt u een woning, rijstvelden en geniet u van een heerlijke lunch. Het voordeel van deze fietstocht is dat het bijna helemaal bergafwaarts gaat.

Wateractiviteiten op Bali: Op Bali zijn er voldoende mogelijkheden om te snorkelen en duiken, boottochtjes te maken of te leren (kite)surfen. Raften behoort ook tot de mogelijkheden. De westkust, zoals Kuta en Seminyak, is populair bij surfers. Snorkelen is erg mooi bij Menjangan Island in het Noordwesten, maar ook bij Candidasa, Amed en de Gili eilanden. Nusa Penida of Nusa Lembongan zijn ook zeker de moeite waard om te snorkelen.

Dolfijnen op Bali: Lovina, in het Noorden van Bali, is vooral bekend van de boottochtjes in traditionele vissersbootjes tijdens zonsopgang. De baai van Lovina wordt op dat moment bezocht door tientallen dolfijnen, waar u in de bootjes vrij dicht bij kunt komen. Advies is om een overnachting te boeken. 

Dans op Bali: Op Bali zijn er verschillende traditionele dansen, waar u van kunt genieten tijdens verschillende voorstellingen. Een  absolute aanrader is de Kecak dans bij zonsondergang. Dit is te zien bij de Uluwatu Tempel of bij de Tanah Lot tempel gelegen aan de westkust. Ook zie je op vele plaatsen kinderen een Balinese dans uitvoeren.

Overige aanraders tijdens het verblijf op Bali zijn de volgende plaatsen:

 • Besakih Tempel, dit is de grootste Hindoëistische tempel van Bali, vlakbij de Mount Agung gelegen.
 • Een boottocht naar Nusa Penida, Nusa Ceningan of Nusa Lembognan, boten vertrekken vanuit Sanur.
 • Een paar dagen naar Gili Air, Gili Trawagan of Gili Meno, boten vertrekken vanuit Padangbai.
 • Tenganan, een dorpje in Zuid-Oost Bali, vlakbij Candidasa waar de mensen nog leven volgens oud -Balinees gebruik.
 • Ubud met een leuke markt en monkey forest.
 • Tirta Empul, de heilig water bronnen.
 • Tirta Gangga en Ugung hele mooie waterpaleizen.
 • Pura Ulun Dana Bratan, een tempel in het Bratan meer, in Noord-West Bali.
 • Kintamani in Noord-Oost Bali heeft een schitterende natuur en als hoogtepunt het beklimmen van de Mount Batur.
 • Sidemen, voor het authentieke Bali.
 • Jimbaran, vis eten op het strand bij zonsondergang.
 • Hidden Canyon, een half uurtje van Sanur, een adembenemend mooie wandeltocht door water en rotsen.

 

Voor onze gasten hebben we een document aangemaakt met tips over geld wisselen en pinnen, het vervoer op Bali, winkelen en andere praktische tips. Er is ook een lijstje beschikbaar met goede restaurants en warungs. We staan altijd klaar met tips en informatie, ook tijdens uw verblijf.

Indien gewenst kunnen wij zorgen voor transport van en naar de luchthaven. Dit kost ongeveer 12 euro voor 4 personen met bagage.